5.496 Klantbeoordelingen
Menu Sensipharm Voedingssupplementen

Kennisbank sensipharm

Sensipharm's kennisbank met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij honden, katten, knaagdieren en paarden!

Spierbevangenheid bij paarden

Wanneer een paard spierbevangen is, verkrampen zijn of haar kruisspier, lendenen en rug, waardoor bewegen moeilijk is. Hierbij zijn de spieren stijf en pijnlijk en een paard kan weigeren om te lopen en..

Lees verder
Eczeem bij paarden

Eczeem bij een paard wordt ook wel zomereczeem of staart- en maneneczeem (SME) genoemd. Veel paarden krijgen door de aandoening jeuk aan hun staart en manen, waardoor ze kunnen gaan schuren.

Lees verder
Rotstraal bij paarden

Tijdens natte perioden kunnen paarden last krijgen van de aandoening rotstraal, een veel voorkomend problemen aan de hoef van dit edele dier, wat ter hoogte van de straal voorkomt.

Lees verder
Haaruitval bij honden

Honden hebben vaak een prachtige vacht. De vacht kan worden gezien als de maatstaf voor de gezondheid van de hond. Het is zo dat honden zo nu en dan wat haren verliezen uit hun vacht..

Lees verder
Diarree bij katten

Diarree bij katten kan op verschillende manieren ontstaan. Het water opnemend vermogen van de blinde darm en de dikke darm van de kat kan verminderd zijn...

Lees verder
Glucosamine voor Honden

Een glucosaminesupplement is verkrijgbaar in poedervorm of in tabletten. Het is belangrijk om te weten dat deze stof jouw trouwe viervoeter niet direct van zijn of haar..

Lees verder
Blaasontsteking bij katten

Heeft je kat de laatste tijd moeite met plassen? Wordt er gemiauwd wanneer je dierenvriend op de kattenbak zit en ruikt de urine anders dan normaal?

Lees verder
Spat bij paarden

Spat is een vorm van artrose (osteoartrose in dit geval) waarbij de gewrichten versleten zijn. Bij osteoartrose gaat het om de spronggewricht van de paarden..

Lees verder
Jeuk bij paarden

Staat jouw paard regelmatig te schuren tegen de randen van de stal? Dan heeft hij waarschijnlijk last van jeuk.

Lees verder
Jeuk bij honden

Is jouw hond of kat constant aan het krabben? Dan heeft hij waarschijnlijk last van jeuk. Soms kan deze jeuk zo erg zijn, dat je huisdier...

Lees verder
Atopie bij honden

Honden met atopische dermatitis hebben vooral veel last van jeuk. Als eerste zal je daarom zien, dat het dier zich vaker en langer zal krabben.

Lees verder
Anti bijt spray hond

Het zetten van tanden in meubels heeft verschillende oorzaken. Het is daarom goed om eerst naar de oorzaak op zoek te gaan

Lees verder
Artrose bij honden

Artrose (Arthrose) is een gewrichtaandoening bij honden, ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose bij honden is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in...

Lees verder
Artrose bij katten

Artrose bij katten komt helaas regelmatig voor. Denk je dat je kat hier last van heeft?

Lees verder
Verstopte anaalklieren bij honden

De anaalklieren bij honden legen zich normaal tijdens het ontlasten. Daarnaast kunnen ze zich ook legen in “paniek” omstandigheden.

Lees verder
Stress bij honden

Heeft jouw hond stress? Lees in dit artikel alles over stress bij honden. Wat je kunt doen als jouw hond gestrest is en hoe je het kunt voorkomen.

Lees verder
Hotspot bij honden

Heeft jouw hond Hotspot? Lees in dit artikel alles over Hotspot bij honden. Wat je kunt doen als jouw hond Hotspot heeft..

Lees verder
Mok bij paarden

Heeft je paard last van mok? Lees hier wat de symptomen zijn en wat je er aan kunt doen om het op een natuurlijke manier te behandelen. Mok wordt meestal veroorzaakt door...

Lees verder
Epilepsie bij honden

Epilepsie begint vrijwel altijd als een hond of kat rustig is. De verschijnselen (symptomen) kunnen heel verschillend zijn. Tijdens een aanval onderscheiden we drie fasen...

Lees verder
Maandagziekte bij paarden

Maandagziekte komt vooral bij sportpaarden voor. Deze naam geeft wel goed aan waar het probleem zit. Vroeger moesten de boerenpaarden zes dagen in de week...

Lees verder
Blaasgruis bij katten

Blaasgruis bij katten is een veelvoorkomend probleem. Ondanks dat de ene kat meer risico loopt dan de andere, kan iedere kat last van blaasgruis krijgen.

Lees verder
COPD of dampigheid bij paarden

Dampigheid (ook wel COPD genoemd) bij paarden is een chronische longaandoening waarbij bindweefsel wordt gevormd in de longen en de elasticiteit van de longblaasjes af neemt.

Lees verder
Hoefkatrol bij paarden

Hoefkatrol is een soort artrose, een overmatige slijtage van de achterkant van het straalbeen en de diepe buigpees die er overheen loopt. Omdat door de overmatige slijtage de buigpees...

Lees verder
Koliek bij paarden

Koliek (buikpijn) bij paarden begint vaak met een onschuldige kramp, soms echter komen de koliek verschijnselen door een verdraaiing of verstopping van de darm.

Lees verder
Blaasontsteking bij honden

Als je hond vaker dan normaal, kleine beetjes plast, is er een grote kans dat je hond last heeft van blaasontsteking is. De blaaswand is dan ontstoken en wordt erg gevoelig.

Lees verder
Diarree bij honden

Diarree is een erg lastig probleem voor de hond, en voor het baasje. Zorg dat je hond niet uitdroogt! Diarree bij honden kan op verschillende manieren ontstaan. Het water opnemend...

Lees verder
Kennelhoest bij honden

Kennelhoest bij honden is een keel- en luchtpijpontsteking, met een droge schraaphoest als belangrijkste verschijnsel, die door de eigenaar van een hond vaak wordt omschreven...

Lees verder
30 jaar ervaring, deskundige klantenservice
Je order binnen 1 werkdag verstuurd
Vanaf € 65,- gratis verzonden
Gemakkelijk achteraf betalen